Toestellen
16 januari 2012 - Ron Smeets

SpareOne; een reservermobieltje met 15 jaar 'standby' tijd

Een bijzondere mobiele telefoon die vorige week in Las Vegas het levenslicht zag is toch wel de SpareOne. Deze is bedoeld voor noodgevallen wanneer je eigen toestel even zonder stroom zit op het moment dat je dringend moet bellen.

De SpareOne wordt namelijk gevoed door één AA batterij die tot wel 15 jaar mee kan gaan. Daarvoor moet je het toestel tussentijds, als je hem niet nodig hebt dus, wel uitzetten en gebruik maken van de meegeleverde Energizer Ultimate Lithium L91 batterij.

Het toestel kan dus niet 15 jaar aan staan, maar als reserve mobiel voor noodgevallen hoef je dus niet bang te zijn dat hij het niet doet op het moment dat je hem in die 15 jaar nodig hebt. Wanneer je hem aan zet dan kun je maximaal 10 uur bellen met de SpareOne. Ik neem wel aan dat die 10 uur niet meer gehaald wordt na 14 jaar 'stil gelegen' te hebben. Dan nog is het een bijzonder toestel voor noodgevallen. Bovendien is hij met een prijskaartje van maximaal 50 dollar (ca 40 Euro) ook prima te betalen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.