Toestellen
12 oktober 2006 - Ron Smeets

Spaanse GSM voor kids

De Imaginarium Mo1 is niet de eerste en zal ook niet de laatste GSM zijn, speciaal voor kleine kinderen.

Zoals je uit de naam, die overigens niet echt kindvriendelijk genoemd mag worden, al kunt afleiden wordt het toestel bediend door het juiste 'beeld' in te drukken. De Imaginarium Mo1 heeft twee sneltoetsen met daarop een afbeelding van 'mama' en 'papa'.

Om te voorkomen dat de kids al te snel door het beltegoed heenvliegen heeft ie geen numerieke toetsen en kunnen papa en mama het maximaal aantal binnenkomde en uitgaande gesprekken beperken.

Het prepay toestel gaat, in Spanje waar de Mo1 het eerst zal uitkomen, 59 Euro kosten en is met name bedoeld voor de doelgroep van 6 tot 12 jaar.Gerelateerde links:
Volg je kinderen met een GPS telefoon
Kids GSM met GPS
Big Mother is watching her kids
Censuur GSM voor Kids
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.