Entertainment
07 november 2014 - Ron Smeets

South Park legt uit waarom Freemium Games de nieuwe ringtone valkuilen zijn Games lijken gratis maar zijn zonder in-game aankopen bijna niet te spelen

Enkele jaren geleden had je de ringtone boeren die met zogenaamd gratis downloads klanten probeerden te lokken die vervolgens aan een duur (wekelijks) abonnement vast bleken te zitten. Daar zijn we gelukkig zo goed als van af.

Helaas is er ook iets nieuws voor in de plaats gekomen; de Freemium (smartphone) Game. Spelletjes die je gratis kunt downloaden en installeren waarna al heel snel blijkt dat om ze uit te spelen zogenaamde in-game aankopen nagenoeg onontkoombaar zijn. Natuurlijk zijn er minder slechte en hele slechte voorbeelden te noemen, maar over het algemeen geldt dat gratis bijna nooit echt gratis is of blijft. Ook bij de Freemium Games.

De makers van South Park zetten het perfect uiteen in onderstaande parodie. Enjoy, en kijk dus goed uit met de zogenaamd gratis spelletjes op je smartphone. 

http://youtu.be/MS4VRbsjZrQ

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.