Nieuws
09 april 2010 - Richard Otto

SOS Kinderdorpen zet mobiel in voor donateurwerving

SOS Kinderdorpen gaat als eerste goede doel in Nederland donateurs werven via de inzet van QR-codes met daarachter een mobiele actiewebsite. In samenwerking met One Shoe mobile stelt TNT Post dit innovatieve communicatiemiddel ter beschikking aan de internationale kinderhulporganisatie, met het doel meer mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met SOS Kinderdorpen. De QR-codes worden onder andere verspreid op Schiphol, partner van het goede doel.

Op luchthaven Schiphol hangen abri’s van SOS Kinderdorpen met daarop de QR codes. Passanten die de code met hun telefoon inscannen, komen terecht op een mobiele website waar ze een filmpje kunnen bekijken. Via deze mobiele site maken ze kennis met het gezin van SOS mama Lucy die samen met haar zeven kinderen in SOS kinderdorp Nelspruit in Zuid-Afrika woont. Vervolgens krijgen ze de mogelijkheid direct donateur te worden of extra informatie aan te vragen over het werk van de organisatie. Ook via de achterban van SOS Kinderdorpen zullen zoveel mogelijk codes verspreid worden om ruchtbaarheid te geven aan de actie. De actie loopt van begin april tot eind juni.

 

Mobile fundraising met de inzet van QR codes is een zeer toegankelijke manier om mensen te interesseren in de werkzaamheden van SOS Kinderdorpen. QR codes zijn namelijk voor geïnteresseerden gewoon gratis en men kan zelf het initiatief nemen om de code te scannen.

 

Marcel Beerthuizen, algemeen directeur SOS Kinderdorpen: “Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe middelen om in contact te komen met nieuwe donateurs en om mensen te enthousiasmeren ons werk te steunen. We hopen dat we via deze mobiele actie nog meer mensen, en vooral ook jongeren, kennis kunnen laten maken met wat we doen. We zijn blij dat TNT Post, One Shoe mobile en Schiphol, ons begeleiden in dit proces, aangezien dit voor ons een compleet nieuwe manier is om de Nederlandse markt te benaderen”.

Over de auteur: Richard Otto