Geruchten
26 november 2014 - Ron Smeets

Sony's volgende smartwatch is helemaal van E-paper Japanse fabrikant wil een slim horloage maken waarvan ook de band als display kan dienen

Met de introductie van de Smartband Talk op de IFA van afgelopen september presenteerde Sony al een slimme wearable met een e-ink display. Als de berichten van anonieme bronnen nu kloppen dan werkt de Japanse fabrikant momenteel aan een smartwatch die geheel gemaakt is van E-Paper en waarvan ook de band zelf als display gebruikt kan worden. Daarmee kan op de band overigens niet alleen relevante informatie getoond worden maar de technologie kan ook gebruikt worden om de hele band van kleur te veranderen. Op die manier wordt het ook een design element.

Afbeeldingen en veel meer informatie is er op dit moment nog niet, maar de medewerkers van Sony lieten zich tegenover Bloomberg wel al ontvallen dat het de bedoeling is dat die E-Paper smartwatch volgend jaar, 2015, al in de winkels moet liggen. De bronnen benadrukten verder ook nog dat het Sony met de ontwikkeling van deze smartwatch niet uit is op het technisch overdonderen van de concurrentie maar zichzelf wil presenteren als bedenker van innovatieve design gadgets.

Speciaal hiervoor heeft Sony dit jaar een nieuwe divisie opgestart onder leiding van Kazuo Hirai. De fabrikant wil weer net zo innovatief worden als ten tijde van de uitvinding van de Walkman en de Trinitron TV. De E-Paper smartwatch wordt het eerste product dat door de nieuwe divisie ontwikkeld is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.