Nieuws
15 december 2014 - Ron Smeets

Sony's videohandleiding voor het unlocken van de bootloader op Xperia toestellen Voor de ervaren gebruiker die meer wil

Voor de gemiddelde gebruiker is dit geen optie maar er zijn toch ook veel smartphone eigenaren die hun toestel graag willen bevrijden van de standaard software die fabrikanten op toestellen installeren. Daarvoor moet je de zogenaamde bootloader unlocken. Iets dat bijvoorbeeld heel handig is voor software ontwikkelaars of gebruikers die specifieke software op hun toestel willen gebruiken die standaard niet beschikbaar is via de fabrikant of de diverse applicatie winkels.

Niet alle fabrikanten zijn daar blij mee en die geven dan ook geen instructies. Dat neemt niet weg dat er genoeg handleidingen online te vinden zijn voor het unlocken van Samsung, HTC en LG toestellen. Sony is echter wel heel open in haar opstelling. Sterker nog, de Japanse fabrikant maakte onderstaande videohandleiding waarin precies uitgelegd wordt wat je moet doen om de bootloader van Xperia toestellen te unlocken. 

Letwel, als je niet tot de groep gebruikers behoort die zelf software wil installeren, op een andere manier dan de standaard update kanalen en app store, dan is dit niks voor jou ;)

Bron (video)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.