Geruchten
18 januari 2012 - Ron Smeets

Sony's toestel portfolio voor 2012, met prijzen, uitgelekt

Als dit lijstje klopt dan is Sony op mobiel gebied nogal wat van plan dit jaar. Een Indiase bron heeft namelijk naar eigen zeggen de hand weten te leggen op een lijstje (zier hieronder) met daarin de toestellen die Sony tussen maart en september van dit jaar (2012) op de markt gaat brengen.

Daarin staan twaalf toestellen, inclusief de Xperia S (foto) die wel al officieel gepresenteerd is. De Ion ontbreekt echter. Van de overige modellen die op komst zouden zijn worden alleen nog de codenamen vermeld.

Een aantal van die namen zijn de afgelopen weken ook al eens in het geruchtencircuit opgedoken, maar ook dat zegt natuurlijk niets over de juistheid van dit nieuwe gerucht. Opvallend is verder dat in het lijstje dus ook alle prijzen staan, inclusief de bedragen in Euro's, maar los van het feit of deze lijst dus klopt zijn sommige, zo niet alle, prijzen letterlijk omgerekend vanuit de Indiase prijskaartjes. Het is dus ook niet met zekerheid te zeggen of al deze toestellen ook echt naar Europa (en de Benelux) zullen komen.

In het lijstje staan behalve enkele high-end modellen ook mid-range (250 - 300 Euro) en low-end (< 200 Euro) toestellen die Sony dus mogelijk gaat uitbrengen. De tijd zal moeten uitwijzen wat het waarheidsgehalte van dit lijstje zal blijken te zijn. Over een week of vijf, als Sony haar persconferentie in Barcelona gegeven heeft, moet daar al iets meer over te zeggen zijn. Afwachten dus maar.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.