Entertainment
12 oktober 2005 - Ron Smeets

Sony's ongelukkige naamkeuze

Het lijkt erop dat de naam voor Sony Ericsson's P900/910 opvolger, de P990, onder een slecht gesternte bedacht is.

Voordat men het toestel definitief introduceerde gingen al diverse mogelijke namen het web rond, van P915 tot en met P1000 en Hermoine. Uiteindelijk is het dus de P990 geworden en wat blijkt: die naam is niet echt uniek. En dat is nog zacht uitgedrukt.

Enfin, de volgende producten zeggen genoeg: de Dell P990 19inch CRT monitor, de General Electric P990/991 multi-band ontvanger, het Saitek P990 game pad, de Fisher FVC-P990 camcorder accu, de Technics SL-P990 CD speler en niet te vergeten de Walther P990, een pistool dus!

Wellicht dat P950 toch een betere keuze geweest was ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.