Nieuws
18 april 2014 - Ron Smeets

Sony's nieuwe Android 4.4.2 features gedemonstreerd (video)

Nog niet zo heel erg lang geleden, alhoewel twee jaar een eeuwigheid is in de smartphone wereld, blonken de Android toestellen van de (toen nog Zweeds-) Japanse fanrikant in negatieve zin uit door de versie-achterstand die ze ten opzichte van veel concurrenten hadden.

Inmiddels heeft Sony die achterstand aardig, zoniet helemaal, ingelopen. De Xperia Z2 wordt binnen enkele weken standaard met de nieuwste Android (4.4.2 KitKat) uitgerold en een aantal eerdere modellen (waaronder de Z, ZL, Z1, Z1 Compact) zullen die update kort daarna ook ontvangen. Natuurlijk heeft Sony, zoals alle fabrikanten, de nodige eigen features toegevoegd aan hun Android versie. Een aantal daarvan worden in onderstaande video's gedemonstreerd.

Aan bod komen onder andere de live wallpapers, het antwoordapparaat, de nieuwe camera functies en een verbeterde Email en Agenda app. Voor zover mogelijk (qua specs) zullen zoveel mogelijk van deze functies ook aan de Android 4.4.2 updates voor de 'oudere' modellen toegevoegd worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.