Toestellen
02 maart 2006 - Ron Smeets

Sony's eerste Cyber Shot camphones

Met de lancering van de K790 en K800, eerder ook bekend onder de 'codenaam' Wilma, heeft Sony Ericsson een nieuwe stap gezet in de integratie van digitale camera's en mobiele telefoons.

In feite zijn beide toestellen identiek met dien verstande dat de K790 geschikt is voor EDGE netwerken en de K800i de UMTS variant ervan is.

Waar ze echter in uitblinken is de kwaliteit van de cam. Sony Ericsson heeft de nieuwe modellen voorzien van een 3.2MP CyberShot camera met ingebouwde Xenon flitser en Sony's BestPic optie. Hierbij worden op het moment dat je een foto maakt in totaal 9 opnames gemaakt, waarvan 4 vlak vóór en 4 vlak ná het 'klikmoment'. Alle opname's worden vervolgens als thumbnail gedisplayed en dan kun je zelf voor de beste kiezen.Gerelateerde links:
Meer foto's van de Sony Ericsson 'Wilma'
Weer een nieuwe Sony Ericsson gespot
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.