Toestellen
13 mei 2013 - Redactie MobileCowboys

Sony Xperia ZR aangekondigd

Sony heeft een nieuwe waterdichte smartphone aangekondigd, Sony Xperia ZR, deze kleinere broer van de Xperia Z heeft een 4.6 inch scherm, 13 Megapixel camera , 1.5 GHz processor en geschikt voor 4G. Het toestel kan tot 1.5 meter onder water voor maximaal 30 minuten. Waar de Xperia Z de IP55/IP57 norm heeft voor stof en waterdichtheid heeft de Xperia ZR een IP55/IP58 norm.

Met de aankondiging van de Xperia ZR komt Sony, in formaat, met een kleinere variant van de Xperia Z toch doen de specificaties niet onder voor z'n grotere broer.
De Xperia ZR heeft een 4.6 inch OLED scherm met Mobile BRAVIA Engine 2, de Qualcomm Snapdragon S4 Pro quad-core 1.5 GHz processor heeft 2 GB RAM en de 13 Megapixel camera is uitgerust met de Exmor RS for mobile sensor daar kan er ook Full HD mee worden gefilmd (ook onderwater).

Het toestel draait bij levering op Android 4.1 (Jelly Bean) De Xperia ZR heeft verder aan boord, Wifi, Bluetooth en NFC, over de batterij valt nog niet veel te vertellen buiten dat deze een STAMINA-modus bevat. De Battery STAMINA-modus voorkomt onnodige verspilling van de batterijlading.

De Sony Xperia ZR verschijnt in vier kleuren maar op de Nederlandse site van Sony Mobile zijn alleen het zwarte en witte model te zien. Over de prijs en exacte beschikbaarheid is nog geen melding gemaakt.
0_1_Xperia_ZR_Front_Black
2_Xperia_ZR_Back_Black
3_Xperia_ZR_Right_Black
12_Xperia_ZR_Colour_Range
25_Xperia_ZR_STB5412
12_1%20_Xperia_ZR_Colour_Range


Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl