Geruchten
07 augustus 2015 - Ron Smeets

Sony Xperia Z5 en Z5 Compact krijgen toch geen USB Type C Nieuwe gelekte foto zou eerdere geruchten over de USB aansluiting tegenspreken

De IFA komt dichterbij en daarmee groeit ook het aantal geruchten over nieuwe smartphones die daar verwacht worden. Sony is een van de fabrikanten die tijdens Berlijnse beurs een persconferentie gepland heeft en algemeen wordt aangenomen dat daar de nieuwe Xperia modellen onthuld gaan worden, al wordt over de naam van die toestellen nog volop gespeculeerd.

De afgelopen dagen doken al wat vermeende kiekjes van de nieuwe Xperia Z5 en Z5 Compact op. Daarop was onder anderen een ingenieuze vingerafdruk scanner te zien. Over de specs is ook al het een en ander 'uitgelekt'. Zou zouden de nieuwe Xperia's voorzien worden van een nieuwe, omkeernbare, USB Type C connector. Een nieuwe foto die nu online verschenen is en de onderzijde van de twee, nogmaals, vermeende nieuwe Xperia's laat zien, spreken die geruchten echter tegen. Als de foto's echt zijn dan is duidelijk te zien dat ze beiden een 'gewone' USB aansluiting hebben. De bron van onderstaande foto is dezelfde als die van de eerder gelekte foto's.

Uiteraard zijn dit allemaal nog onbevestigde geruchten die alleen door Sony zelf bevestigd, danwel ontkracht, kunnen worden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.