Geruchten
18 december 2014 - Ron Smeets

Sony Xperia Z4 Tablet Ultra met 13 inch scherm in de maak? Japanse fabrikant denkt ook aan het uitbrengen van een grotere tablet

Sony zou, zo luiden Chinese geruchten, binnenkort met een 13 inch tablet op de proppen komen. De naam, Sony Xperia Z4 Tablet Ultra, is in ieder geval al groot genoeg om zo ongeveer de hele voorkant te vullen, al ziet het toestel er op de eveneens uitgelekte afbeelding toch nog best compact uit.

De Chinese bron meldt ook diverse specs van de Sony Xperia Z4 Tablet Ultra. Zo zou het 13 inch scherm een Triluminos model zijn met X-Reality engine en een resolutie van 3840 x 2400 pixels. Dat zou duiden op een beeldverhouding van 16:10. Verder wordt gesproken over de aanwezigheid van een 2.86 GHz 64-bit Qualcomm Snapdragon 810 processor met 6GB RAM, een 8 megaxpixel Sony Exmor RS camera met Carl Zeiss objectief, 64GB intern geheugen, een behuizing die slechts 8.6 millimeter dik is een een bijzonder forse 12.100 mAh accu. Dat klinkt, samen met de eveneens aanwezige PS4 Remote Play functie, bepaald niet verkeerd. Al twijfel ik nog altijd aan het nut van een tablet met een scherm dat flink groter dan 10 inch is.

Als de geruchten kloppen dan heeft deze Sony Tablet dus een groter scherm dan de Note Pro 12.2 van Samsung en de iPad Air Plus. Die laatste is zelf nog een gerucht natuurlijk, maar die zou, afhankelijk van de verschillende berichten, een 12.2 of 12.9 inch scherm krijgen.

Behalve de grotere tablet zou Sony ook een phablet, de Xperia Z4 Ultra, een 'Compact' smartphone, de normale Xperia Z4 en een 10 inch tablet gaan onthullen. Over een nieuwe Tablet Compact wordt nog niets gezegd. Het is niet de eerste keer dat Xperia Z4 geruchten opduiken. De kans dat Sony de opvolgers van de Xperia Z3 begin januari in Las Vegas gaat onthullen worden steeds talrijker.

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.