Tablets
25 februari 2015 - Ron Smeets

Sony Xperia Z4 Tablet even te zien in Xperia Lounge app Nieuwe tablet krijgt een 2K scherm en 'ultrasnelle' processor

De kans dat Sony komende week in Barcelona een opvolger van de Xperia Z3 zal presenteren is uiterst klein. Toch lijkt het er wel op dat de Japanse fabrikant rondom het MWC een ander nieuw Xperia product, behalve de E4g, gaat onthullen.

In de Xperia Lounge app was enkele uren geleden heel even een pagina met afbeelding en informatie over de Xperia Z4 Tablet te zien. De info was ook snel weer offline maar natuurlijk niet voordat diverse screenshots gemaakt waren.

Volgens de tekst die onder de afbeelding stond wordt dat een tablet met een 2K scherm (2048 x 1080 pixels), een ultrasnelle processor en een accu die, qua uithoudingsvermogen, zijn gelijke nog niet kent. Uiteraard overdrijven fabrikant altijd een beetje wanneer ze over de prestaties van hun eigen producten spreken, maar dat zal niemand verbazen.

De Xperia Z4 Tablet in onderstaande afbeeldingen is waarschijnlijk de standaard 10 inch versie. Over het Ultra model, met een 13 inch scherm, dat enkele maanden geleden al eens opdook wordt hier niet gerept.

Onderaan de pagina staat nog een datum; 3 maart, 00u00. Dat zou er op kunnen wijzen dat Sony de nieuwe tablet mogelijk maandagavond, 2 maart, gaat onthullen. Het is al bekend dat de fabrikant geen speciale persconferentie gepland heeft in Barcelona. Traditioneel werd die altijd op zondag gehouden (dat zou nu dus 1 maart zijn), maar die dag zit al vol met aankondigingen die het nieuws zullen bepalen. Samsung, HTC, Huawei zijn zomaar drie voorbeelden. In dat kader zou Sony er inderdaad goed aan doen de tablet lancering een dag later te plannen. Enfin, we zullen het wel zien, over enkele dagen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.