Geruchten
22 mei 2015 - Ron Smeets

Sony Xperia Z4 onderweg naar HongKong en Taiwan? De vraag is natuurlijk wanneer wij aan de beurt zijn

Het is al meer dan een maand geleden dat Sony, in alle stilte, de Xperia Z4 onthulde in haar thuisland. Daarna bleef het verdacht stil rondom het nieuwste vlaggenschip van de Japanse fabrikant die, zo liet men al eerder weten, nog voor de zomer in de winkels moet liggen.

Welnu, inmiddels staan we een week of vier voor het begin van dat seizoen en het enige gerucht dat rondom de lancering van de Xperia Z4 op dit moment de ronde doet is het verhaal dat het toestel volgende week waarschijnlijk in Hong Kong en Taiwan onthuld gaat worden. Letwel, daarbij wordt ook nog de optie open gelaten dat de Xperia Z4 in die landen mogelijk de naam Xperia Z3+ gaat krijgen. Er wordt namelijk gesproken over een persconferentie die Sony op 27 mei (Taiwan) en 28 mei (Hongkong) gaat houden en tijdens welke de Xperia C4 (die hier in Nederland wel al aangekondigd is), Z4 Tablet en Z3+ gepresenteerd zullen worden.

Afwachten maar. Over enkele dagen, en misschien nog wel iets eerder, zullen we het weten.

Qua specs en ontwerp is de Xperia Z4, zoals die in Japan vijf weken geleden onthuld werd, nagenoeg identiek aan zijn voorganger. De Xperia Z4 heeft nog steeds een 5.2 inch Full HD Triluminos scherm en de camera aan de achterzijde heeft dezelfde 20.7 megapixel sensor met 4K video opname functie. Het grootste verschil met de Xperia Z3 zit hem in de processor. Sony heeft nu gekozen voor de Qualcomm Snapdragon 810, de bekende 64-bit octa core rekenchip dus. Het toestel is verder voorzien van 3GB RAM en 32GB intern opslag geheugen. De camera aan de voorzijde is nu een 5 megapixel model (was 2 MP) met groothoek lens voor betere selfies. Het toestel zal standaard ook uitgerust worden met de nieuwste Android Lollipop versie.

Bron (Taiwanees), via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.