Geruchten
08 september 2014 - Ron Smeets

Sony Xperia Z4 krijgt betere specs

Sony heeft vanaf de onthulling van de eerste Xperia in februari 2013 elk half jaar een nieuw model gepresenteerd. Zo zijn we dus krap anderhalf jaar later met de Xperia Z3 al bij de vierde generatie aangekomen. Dat die niet allemaal, elk half jaar, even vernieuwend zijn is dus eigenlijk niet zo vreemd.

Amper vijf dagen na de presentatie van de Xperia Z3 gaat al het gerucht dat de Xperia Z4, die we dus weer in februari in Barcelona mogen verwachten, vooral weer veel betere specs zal krijgen. 

Gesproken wordt onder andere over een display met QHD resolutie (2560 x 1440) en de snelst beschikbare processor; mogelijk zelfs de 64bit Qualcomm Snapdragon 810. Natuurlijk is dit allemaal nog speculatie, vooral afkomstig van twitter. Het is dus nog maar afwachten wat hier van waar blijkt te zijn.

Ik ben overigens ook van mening dat Sony bij de volgende Xperia Z modellen weer iets aan de specs mag gaan doen. Maak de Z4 beter en stap dan over naar een update cyslus van 1 jaar. De afgelopen 18 (en tegen die tijd 24) maanden moest Sony de opgelopen achterstand op de concurrentie inhalen. Dat is nu wel zo'n beetje gelukt. De halfjaarlijkse update cyclus van de Xperia Z lijn gaat nu averechts werken omdat Sony in die korte tijd simpelweg niet genoeg vernieuwingen meer kan doorontwikkelen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.