Toestellen
20 april 2015 - Ron Smeets

Sony Xperia Z4 in Japan onthuld Nieuwe vlaggenschip van Sony lijkt weer veel op zijn voorganger(s)

Sony heeft vandaag in haar thuisland, Japan, de Xperia Z4 officieel onthuld. Het toestel lijkt uiterlijk wederom veel op zijn voorgangers, maar dat is op zich geen slecht teken. Het ietwat aangepaste design van de Xperia Z3 in vergelijking tot zijn voorganger was ook al een subtiele verbetering.

Qua specificaties is de Xperia Z4 echter ook nauwelijks veranderd en daarmee rijst meteen de vraag of het zich wel loont om de Z3 al te vervangen, mocht je die hebben. De Xperia Z4 heeft nog steeds een 5.2 inch Full HD Triluminos scherm en de camera aan de achterzijde heeft dezelfde 20.7 megapixel sensor met 4K video opname functie. Het grootste verschil met de Xperia Z3 zit hem in de processor. Sony heeft nu gekozen voor de Qualcomm Snapdragon 810, de bekende 64-bit octa core rekenchip dus. Het toestel is verder voorzien van 3GB RAM en 32GB intern opslag geheugen. De camera aan de voorzijde is nu een 5 megapixel model (was 2 MP) met groothoek lens voor betere selfies. Het toestel zal standaard ook uitgerust worden met de nieuwste Android Lollipop versie.

Voor de rest is het toestel nauwelijks anders dan zijn voorganger dus. Over de prijs en beschikbaarheid werd nog niets gemeld, maar de verwachting is dat de Z4 ongeveer hetzelfde prijskaartje krijgt als de Z3. Daarnaast heeft Sony enkele weken geleden al eens geroepen dat de Z4 deze zomer in de winkels zou liggen; ergens in Q3 dus.

De Xperia Z4 is uiteraard ook weer waterdicht en zoals op eerdere gelekte foto's al te zien was heeft Sony de microUSB aansluiting deze keer niet achter een klepje verborgen.

Via (Japans)