Tablets
03 september 2014 - Ron Smeets

Sony Xperia Z3 Tablet Compact; kleiner en dunner dan de naam

Sony presenteerde vandaag ook, zoals verwacht, haar eerste compacte, 8 inch, tablet. Ze gaven hem zowaar een naam die groter en dikker is dan het toestel zelf: Sony Xperia Z3 Tablet Compact. Nauwelijks in een ademteug uit te spreken ;)

Zonder gekheid; deze nieuwe tablet was samen met de Smartband Talk het meest in het oog springende nieuwe Sony Mobile gadget. Met 6.4 millimeter en een gewicht van 280 gram is het op dit moment de dinste en lichtste 8 inch tablet ter wereld. En zoals alle Xperia Z modellen ook nog waterdicht en stofvrij.

Het display van de Xperia Z3 Tablet Compact is een 8 inch WUXGA (1920 x 1200) Triluminos display. Hij wordt aangedreven door een 2.5 GHz Qualcomm Snapdragon 801 processor met 3GB RAM. Afgankelijk van de uitvoering heeft de tablet WiFi of WiFi + 4G ondersteuning. Aan de achterzijde zit een 8 megapixel Exmor RS camera terwijl aan de voorzijde ook nog een 2.2 megapixel cam geplaatst is. Met de 4500 mAh accu kun je 13 uur aaneensluitend (of met pauzes ;)) video kijken voordat die leeg is.

Alle Xperia Z modellen die vandaag gelanceerd zijn hebben PS4 Remote Play2 aan boord. "Met PS4 Remote Play, exclusief voor Xperia, kun je nu de Xperia Z3 Tablet Compact gebruiken als afstandsbediening om verbinding te maken met de PS4 om daar games op te spelen. Wanneer de televisie al in gebruik is kun je ook jouw tablet via je WiFi thuisnetwerk aan je PS4 koppelen en de DUALSHOCK®4 Wireless Controller met de GCM10 Game Control Mount gebruiken om overal en altijd thuis te kunnen blijven spelen op jouw Xperia Z3 Tablet Compact", aldus Sony in het persbericht.

De Xperia Z3 Tablet Compact zal in de herfst op de markt komen. De WiFi 16GB versie kost 399 Euro, de WiFi 32GB is €449 en de WiFi+4G kost 499 Euro.

 Xperia-Z3-Tablet-Compact-Front Xperia-Z3-Tablet-Compact-Side Xperia-Z3-Tablet-Compact-Back 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.