Nieuws
03 september 2014 - Ron Smeets

Sony Xperia Z3 en Z3 Compact; kleine veranderingen

Sony had haar IFA persconferentie vlak na die van Samsung geprogrammeerd. De Japansse fabrikant begon met een minutenlange durend verhaaltje van de CEO over de WOW factor. Daarna was het tijd voor de nieuwtjes. En dat waren er nogal wat, maar gezien de geruchten van de afgelopen weken niet echt veel nieuws.

Sony onthulde achtereenvolgens de SmartBand Talk, Smartwatch 3, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact en de Xperia E3. Hieronder de belangrijkste specs en enkele foto's van de twee Z3 smartphones

Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact

De Xperia Z3 is vooral dunner dan zijn voorganger, 7.3 millimeter, en hij heeft rondere zijkanten. Ook zijn de randen aan de zijkanten van het scherm iets dunner waardoor het toestel in zijn geheel iets compacter geworden is. Daardoor ligt het toestel beter in de hand dan de veel hoekerige Z, Z1 en Z2. Verder is er eigenlijk niet zo heel erg veel veranderd ten opzichte van de Xperia Z2. Het zijn vooral kleine veranderingen en upgrades.

De Xperia Z3 heeft hetzelfde 5.2 inch full HD dicplay met Triluminos technologie die wel weer iets helderder is. Dezelfde 20.7 megapixel Exmor RS camera die ook in 4K kan filmen maar met een iets grotere lens. Ddezelfde Snapdragon 801 processor die met 2.5GHz wel iets hoger geklokt is, maar dat is het dan wel zo ongeveer. 

De Xperia Z3 Compact ziet er uiterlijk hetzelfde uit. Ook rondere hoeken en het inmiddels herkenbare Xperia design. Qua specificaties is hij nagenoeg gelijk aan zijn grote broer. Daarmee heeft Sony weer een nieuwe compacte smartphone gepresenteerd die wel echte high end specificaties heeft. Dus ook de quad core 2.5Ghz sprocessor, dezelde 20.7 megapixel Exmor RS camera, etc. Het scherm is natuurlijk wel kleiner; 4.6 inch met HD resolutie (1280 x 720). 

Enkele foto's van beide toestellen:

Xperia Z3: Xperia-Z3-Zwart 

Xperia Z3 Compact: Xperia-Z3-Compact-Groen

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.