Nieuws
06 april 2015 - Ron Smeets

Sony Xperia Z3 binnen een half jaar al uit de Amerikaanse schappen van T-Mobile Provider geeft geen reden, maar het zal niet zijn omdat er te veel vraag naar is

De vraag naar Sony smartphones valt wereldwijd tegen. Dat blijkt wel uit de steeds weer naar beneden aangepaste verkoopcijfers en zware verliezen die Sony Mobile de afgelopen maanden enkele keren heeft moeten rapporteren. En de gifbeker is nog niet helemaal leeg. In de VS heeft T-Mobile na amper een half jaar de Xperia Z3 alweer uit haar assortiment gehaald. De reden wordt niet genoemd, maar aangenomen mag worden dat de vraag naar het toestel niet groot genoeg is. Klanten die wel nog informeren naar de Z3 worden doorverwezen naar oudere, tweedehands (refurbished) modellen; de Z en de Z1S.

Een nieuwe tegenslag voor Sony Mobile dat al een tijd moeite heeft om vaste voet op de Amerikaanse smartphone bodem te krijgen. Uhmm.. waar hebben we dat eerder gehoord? Zegt de naam Nokia jullie nog iets? ;) Toen dat nog een Finse (smart)phone fabrikant was zijn die, ondanks herhaaldelijke verwoede pogingen er ook nooit echt in geslaagd de Amerikaanse markt te veroveren. In tegenstelling tot Sony was Nokia toen ook nog de wereldwijde nummer 1. Als ik niet beter wist dan zou ik zeggen dat Amerikanen iets hebben tegen niet-Amerikaanse producten, maar ze rijden ook allemaal in Toyota's, kijken naar Samsung TV's en de meeste Amerikaanse vrouwen wassen tegenwoordig in een LG wasmachine ;)

Maar goed, het gaat dus even wat minder met Sony Mobile in de USA. Opgeteld bij de wereldwijde problemen die de fabrikant heeft is dat weer een extra tegenslag. De Xperia Z3 wordt overigens wel nog gewoon verkocht bij T-Mobile concurrent Verizon.

https://twitter.com/TMobile/status/584682997791719424

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.