Nieuws
11 april 2014 - Ron Smeets

Sony Xperia Z2 toch vertraagd, maar wel nog deze maand in NL

Er werd al weken over gespeculeerd maar tot nu toe heeft Sony altijd ontkend dat de lancering van de Xperia Z2, oorspronkelijk gepland voor begin april (min of meer gelijk met de One (M8) en de Galaxy S5), in Nederland enkele weken vertraagd is. Het goede nieuws is dat de Xperia Z2 wel deze maand nog in de Nederlandse winkels zal liggen.

De reden die Sony voor de vertraging geeft is het feit dat er problemen zijn om de voorraden overal op peil te krijgen. Dat zou dan weer liggen aan de enorme vraag naar het toestel. Er is ook een officieel statement:

“Xperia Z2 will be available in The Netherlands by the end of April. We are working tirelessly to maximise stock levels in April but currently we do not expect to meet the high demand across all our sales channels. Please stay tuned for further information.”

Uit de verklaring van Sony valt in ieder geval ook af te leiden dat de Xperia Z2 eind deze waarschijnlijk niet overal, en zeker maar in beperkte aantallen, te koop zal zijn. Afwachten dus maar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.