Toestellen
30 april 2014 - Ron Smeets

Sony Xperia Z2 op de valreep toch nog in april leverbaar

Sinds bekend werd dat de Sony Xperia Z2 begin/medio april in de winkels zou liggen gonsde het al van de geruchten dat het toestel vertraagd zou zijn.

Sony hield lange tijd vol dat dit niet het geval was maar liet uiteindelijk ook weten dat de voorraden in sommige landen, waaronder Nederland, aanvankelijk beperkt zouden zijn. De oorzaak daarvoor moest volgens de fabrikant grotendeels gezocht worden bij de enorme vraag naar de Xperia Z2.

Welnu, op de valreep is Sony er toch in geslaagd de Xperia Z2 in Nederland deze maand nog (april) in de winkels te laten verschijnen. Deze week zullen de eerste voorraden uitgeleverd worden (en deels is dit al gebeurd) aan de proividers (T-Mobile, KPN en Vodafone) en de PhoneHouse. Sony verwacht dat het toestel binnen nu en twee weken bij alle (web)winkels volop leverbaar zal zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.