Geruchten
16 januari 2014 - Ron Smeets

Sony Xperia Z2 onthulling in Barcelona?

Sony onthulde de eerste Xperia Z tijdens de CES van vorig jaar. Amper een half jaar later, in Berlijn, was het al tijd voor de eerste opvolger, de Xperia Z1 (foto). Als we de geruchten van de afgelopen dagen (en weken) mogen geloven dan zal de volgende generatie van de 'Z' in Barcelona onthuld gaan worden.

Dat moet dan de Xperia Z2 worden, of zoals de codenaam nu nog luidt; de Sirius. Qua specs, maar ook dat zijn natuurlijk nog geruchten, zou de Xperia Z2 niet heel erg veel gaan verschillen van zijn voorganger.

Gespeculeerd wordt onder andere over een iets groter, 5.2 inch, scherm Android 4.4 KitKat, een quad core Snapdragon MSM8947AB processor met 3GB RAM en een accu die met 3200 mAh ook iets krachtiger is dan die van de Xperia Z1. De camera zou hetzelfde blijven; de 20.7 megapixel versie, met G-Lens en de Z2 zal dan ook wel weer stof en waterdicht zijn. Ik hoop wel dat Sony het toestel dit keer in een iets compactere behuizing gaat stoppen. Met de Xperia Z1 Compact hebben ze inmiddels bewezen dat wel te kunnen ;-)

Enfin, laten we eerst maar eens afwachten of deze geruchten kloppen. Barcelona, het MWC, is al over amper zes weken.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.