Toestellen
19 maart 2014 - Ron Smeets

Sony Xperia Z2 gewoon in april leverbaar

De Sony Xperia Z2 is een van de fraaist ontworpen smartphones van dit moment. De keren dat wij het toestel al hebben kunnen proberen waren we behoorlijk onder de indruk van de verbeteringen die de Japanse fabrikant met name in de schermkwaliteit en de camera heeft weten te bereiken.

De afgelopen dagen is er wat commotie ontstaan over de datum waarop de Sony Xperia Z2 in de winkels zal liggen. Door mogelijke productie problemen zou de oorspronkelijke datum, begin april, wellicht niet gehaald worden. Sony zegt echter dat er op dit moment nog geen sprake is van vertraging.

"Wij zullen de eerste Xperia Z2's vanaf 7 april gaan uitleveren", aldus Michelle Fresco van Sony Nederland. Letwel, dat is dus de datum dat de eerste exemplaren op weg naar de winkels gaan. Het kan dan nog een paar dagen duren voordat het toestel effectief te koop is.

De reden dat sommige webshops de leverdatum van het toestel aangepast hebben naar een later tijdstip (begin mei) is bij de fabrikant niet bekend. Een korte zoektocht online wees uit dat sommige webshops op dit moment een levertijd van 7 weken aanhouden, maar we hebben er ook een gevonden die twee dagen als levertijd opgaf. Dat bleek bij nader inzien echter niet te kloppen. De meeste shops noemen 11 april als verwachte leverdatum voor de Sony Xperia Z2 (zie ook screenshot hieronder).

De adviesprijs van het toestel is ook al een tijdje bekend; 649 Euro. Voor dat bedrag krijg er ook een headset met noice cancellation functie bij. Online vind je hem, als pre-order, voor prijzen die tussen de 620 en 650 Euro schommelen. Letwel, bij de goedkoopste aanbiedingen krijg je de headset er niet bij.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.