Toestellen
28 februari 2014 - Jeroen de Hooge

Sony Xperia Z1 Compact vergeleken met de Samsung Galaxy S4

Nu de Sony Xperia Z1 Compact uit is gekomen, is het vanzelfsprekend dat er wordt vergeleken met een van de toppers onder de smartphones, de Samsung Galaxy S4.

Ontwerp
Als het gaat om ontwerp, dan zijn Samsung en Sony elk hun eigen weg gegaan. Samsung heeft gekozen voor lichtgewicht polycarbonaat en een verfijnd ontwerp, met ronde hoeken. Sony brengt meer robuuste constructies op de markt met een rechthoekig frame van metaal en een stijlvolle 'all-glas' achterpaneel.

Weergave
Ondanks haar naam voelt de 4.3-inch Sony Xperia Z1 Compact zeker niet compact aan, vergeleken met de veel grotere 5-inch Galaxy-S4. De resolutie van 1080 x 1920 pixels bij de Galaxy-S4 wordt gekenmerkt door zeer verzadigde kleuren en grote kijkhoeken. De Xperia Z1-Compact is uitgerust met een resolutie van 720 x 1280 pixels. Hoewel het minder gedetailleerd is en de kleuren zijn minder scherp zijn in vergelijking met de S4, laat het toch weinig te wensen over.

Processor en geheugen
De nieuwe Sony Xperia Z1 Compact heeft een kleine voorsprong op de oudere Samsung Galaxy S4. De Sony is uitgerust met een 2.2 GHz processor en heeft 2 GB RAM. Meer dan voldoende capaciteit voor nu en de toekomst. De nog steeds krachtige 1,7 GHz en 2 GB RAM bij de Samsung S4 doen daar echter niet veel voor onder.

Conclusie
De Sony Xperia Z1 Compact is efficiënt en goed uitgerust, maar heeft een kleiner scherm. De 'oude' Galaxy S4 daarentegen, heeft minder indrukwekkende hardware, maar biedt desondanks nog steeds grote prestaties.

Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.