Toestellen
13 maart 2014 - Ron Smeets

Sony Xperia Z1 Compact, met schermfolie, erg krasgevoelig

Onlangs werd nog bekend dat Sony de Xperia Z2 en Tablet Z2 niet meer standaard zou voorzien van een beschermfolie voor het glazen display. In de praktijk bleek namelijk dat juist die folie erg krasgevoelig was en omdat lang niet iedereen wist dat de folie er überhaupt op zat werden die beschadiging dus vaak aan het glas van het display zelf toegeschreven.

Hoe krasgevoelig de folie is kun je in onderstaande video zien. Daarin wordt een Xperia Z1 Compact, wel nog met folie dus, mishandeld. OK, in de praktijk zul je het toestel zelden in aanraking laten komen met een schaar of scalpelmes, maar sleutels en muntgeld zitten vaak wel in dezelfde (broek)zak.

http://www.youtube.com/watch?v=gpzMQcMM1IU

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.