Toestellen
05 februari 2014 - Ron Smeets

Sony Xperia Z1 Compact in de winkels

Enkele weken geleden presenteerde Sony een bijzonder complete compacte versie van de Xperia Z1; de Z1 Compact. Welnu, dat toestel ligt nu al in de winkels. Ik kon vorige maand al even met de Z1 Compact 'spelen' en was toen al behoorlijk onder de indruk van zijn prestaties.

De komende weken zal moeten blijken of het toestel ook een verkoopsucces (in Sony termen dan) zal worden. het enige kleine minpuntje is wellicht de adviesprijs van 549 Euro, maar gezien de specs is dat bedrag wel te verklaren. 

De Xperia Z1 Compact kan een prima alternatief zijn voor iedereen die wél op zoek is naar een echte high-end smartphone maar geen 'plek' heeft voor een 5.2, 5.5 of zelfs 6 inch scherm in zijn of haar broekzak ;-) Vergeleken met bijvoorbeeld de HTC One Mini- of Samsung Galaxy S4 Mini heeft de Xperia Z1 Compact duidelijk wat meer in huis. Zo zijn er geen concessies gedaan aan de processor en de camera. Dat alleen is al een voordeel. Hieronder nog even de video met mijn eerste indruk van de Z1 Compact.

http://www.youtube.com/watch?v=-a9EBPhaJu4
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.