Tablets
23 januari 2013 - Ron Smeets

Sony Xperia Z is nu ook een 10 inch tablet

Op de CES presenteerde Sony de Xperia Z smartphone. In Japan onthulde de fabrikant nu ook de Xperia Z tablet. Het eerste dat opvalt is de 6.9mm dunne behuizing waarin Sony deze 10.1 inch tablet heeft weten te stoppen.

Verder beschikt de Sony Xperia Z tablet over een 1.5 GHz quad core processor, 2GB Ram, 32GB intern geheugen, een 8.1 megapixel Exmor R camera, NFC, LTE en Android 4.1 Jelly Bean. Hij is tevens waterdicht en stofvrij. Laten we hopen dat Sony geleerd heeft van de problemen met de vorige 'waterdichte Xperia Tablet S. 

Dat zijn prima specs voor een tablet anno 2013 maar het moge duidelijk zijn dat Sony met de Xperia Z Tablet toch vooral ook inzet op draagbaarheid. Met 6.9mm en een gewicht van 495 gram is het de lichtste 10 inch tablet van dit moment.

Veel meer details zijn nog niet bekend. Wanneer het toestel naar Europa komt en wat hij moet gaan kosten is ook niet, helaas. Dat zal waarschijnlijk over enkele weken wel onthuld gaan worden, ergens in Barcelona ;-)

Xperia-Z-Tablet-b Xperia-Z-Tablet-a Xperia-Z-Tablet-c

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.