Geruchten
19 december 2012 - Ron Smeets

Sony Xperia Yuga prototype gereviewd in Rusland

Geruchten, en kiekjes, van de Sony Xperia Yuga, een Android smartphone met een 5 inch scherm, waren er al. Deze week heeft het Russische Mobile Review een review van een prototype van dat toestel gepubliceerd.

Over de prestaties van, met name, de software is mogelijk dus nog weinig definitiefs te zeggen omdat niet bekend is in hoeverre dit prototype de uiteindelijke winkelversie benadert. De verwachting is overigens dat Sony de Zperia Yuga over enkele weken, tijdens de CES in Las Vegas, officieel zal onthullen.

Het toestel heeft dus een 5 inch full HD (1080p) display, Android 4.1 Jelly Bean, een 12 megapixel camera, quad core processor (1.5GHz Qualcomm Snapdragon S4) met 2GB RAM, microsD geheugenkaart optie en LTE support.

In de review roemen de Russen vooral het feit dat Sony met de Yuga de goede weg die de fabrikant met de Xperia S en Xperia T ingeslagen is lijkt te vervolgen. Ook het design van de Yuga wordt geprezen vanwege het feit dat Sony er toch weer in geslaagd lijkt een uniek ogende touchscreen smartphone te ontiwlkken die niet in de grijze (of beter gezegd zwarte) massa zal opgaan. Ook qua prestaties zijn de Russische reviewers best onder de indruk van de Yuga. Laat maar komen, zou ik zeggen ;-)

De complete review van Mobile Review, met heel, heel veel screenshots, kun je hier bekijken (Russisch).

Sony-Yuga-a Sony-Yuga-b Sony-Yuga-c Sony-Yuga-d

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.