Toestellen
13 februari 2013 - Ron Smeets

Sony Xperia V nu in de winkels

Het vriest nog dus een toestel in het water laten vallen zal op dit moment iets minder snel kunnen gebeuren ;-) Hoe dan ook, Sony heeft gisteren bekend gemaakt dat de in januari beloofde waterdichte en stofbestendige Xperia V nu, medio februari dus, in de winkels ligt.

De Xperia V werd in de zomer, rondom de IFA, al gepresenteerd. De reden dat het toestel later op de markt verschijnt dan gepland (Q4 2012 was de oorspronkelijk de bedoeling) heeft te maken met wat problemen met de software. 

Daarom besloot de fabrikant in november om de release uit te stellen zodat de Xperia V direct ook voorzien kon worden van Android 4.1 Jelly Bean. Het toestel kost, los, 499 Euro (adviesprijs). Je kunt kiezen uit een witte of een zwarte variant. Zelf heb ik de Xperia V al een tijdje in gebruik gehad, maar dan wel nog met Android 4.0.4 (ICS). Ik zal hem de komende dagen weer eens uit de kast halen om te zien of de Jelly Bean update voor mijn exemplaar ook al beschikbaar is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.