Tablets
31 oktober 2012 - Ron Smeets

Sony Xperia Tablet S medio november weer in de winkels

Een week of drie geleden maakte Sony bekend dat de waterbestendige Xperia Tablet S (tijdelijk) uit de winkels gehaald werd. Er bleek een probleem te zijn met de waterbestendigheid van de behuizing. Die liet, in sommige gavallen, namelijk wel water door.

Vandaag laat Sony Japan weten dat de verkoop van de Xperia Tablet S vanaf medio november geleidelijk hervat gaat worden. 

Na wat zoekwerk ontdekte ik echter dat sommige Nederlandse (online) winkels de Sony Xperia Tablet S gewoon nog leveren. Wehkamp meldt zelfs dat de tablet direct, uit voorraad dus, leverbaar is. Zijn dit dan al 'gecontroleerde' of gerepareerde modellen die geen last (meer) hebben met de waterdichtheid?

Navraag bij Sony Nederland wees uit dat de fabrikant wel degelijk nog bezig is met de controle van reeds eerder uitgeleverde modellen en dat de nieuwe voorraad over ruim een week verwacht wordt. Wees dus voorzichtig als je nu, voor 10 november (ruwweg) een Xperia Tablet S koopt. De reactie die ik van Sony Nederland kreeg:

"De volgende levering staat dus gepland op volgende maand. Er vindt op moment een inspectie plaats en we hebben onze retailpartners die de Tablets hebben afgenomen verzocht deze terug te nemen hiervoor. Ik kan me voorstellen dat niet alle Tablets terugzijn." aldus Hans den Heijer, PR Manager van Sony in Nederland.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.