Geruchten
22 februari 2013 - Ron Smeets

Sony Xperia SP op komst?

Als de geruchten kloppen dan zal Sony in Barcelona naast de Xperia Z tablet ook een nieuwe, mid range, Xperia smartphone presenteren; de Sony Xperia SP om precies te zijn.

Inmiddels zijn al een afbeelding en enkele specificaties uitgelekt van deze nieuwe Xperia smartphone. Overigens heeft Sony geen hele grote presconferentie op de planning staan tijdens het MWC. Op maandagochtend wordt wel een 'kleine' sessie georganiseerd waarbij maximaal 300 persmuskieten aanwezig mogen zijn. Natuurlijk ben ik daar bij ;-)

De Sony Xperia XP zou onder andere voorzien worden van een 4.6 inch 720p scherm, een 1.7GHz dual core Snapdragon S4 processor met Andreno 320 GPU, 8GB intern opslaggeheugen dat middels een microSD kaart verder uitgebreid kan worden, een 8 megapixel Exmor RS camera en het Android Jelly Bean (4.1.2) OS. Verder wordt gesproken over een toestel met een aluminium behuizing maar wel een plastic achterzijde. De afmetingen bedragen 130.6 x 67.1 x 9.98mm (hxbxd) en hij weegt 155 gram. We zullen het wel zien, over een paar dagen in Barcelona. De foto's:

Sony-Xperia-SP-Rumor-c Sony-Xperia-SP-Rumor-b Sony-Xperia-SP-Rumor-e Sony-Xperia-SP-Rumor-d

Bron, Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.