Nieuws
17 augustus 2016 - Ron Smeets

Sony Xperia smartphones crashen het minst vaak En niet omdat er maar zo weinig van verkocht worden

Onderzoek heeft uitgewezen dat Sony Xperia smartphones vergeleken met de concurrentie gemiddeld het minst vaak crashen. Apteligent heeft dat berekend aan de hand van 'crash' gegevens van apps die meer dan 500.000 keer gedownload zijn. Daaruit bleek dat een Sony smartphone maar in 0.08% van de gevallen crasht. Dat is dus 8 keer op elke 10.000.

Goed nieuws voor Sony, maar de concurrentie zit ze wel op de hielen. Motorola smartphones crashen gemiddeld 1 keer meer op de 10.000, ofwel 0.09%. Ook HTC, Samsung en LG doen het niet echt slecht met respectievelijk 0.1% en 0.11% (LG en Samsung). Het Chinese ZTE valt met een crash-rate van 0.28% wel al aardig buiten de boot. Over de andere (Chinese) merken worden geen gegevens verstrekt... dat voorspelt wellicht niet veel goeds?

Apteligent meldt overigens wel dat bij de resultaten rekening gehouden is met het feit dat van een fabrikant als Samsung op enig moment ook veel meer oudere toestellen in omloop zijn. Die zijn door het bot genomen vaak ook iets gevoeliger voor crashes. Daarom zijn in het onderzoek alleen de populairste (en nieuwste) toestellen van alle fabrikanten meegenomen.

Sony Xperia smartphones, en dan met name de Z-serie, hoorden jarenlang bij de toestellen met de beste camera en fraai design. Bij de komst van de Xperia X modellen is het design element een beetje op de achtergrond geschoven. Gelukkig horen ze softwarematig dus nog wel bij de top van de wereld. Nu de verkoopcijfers nog!

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.