Geruchten
09 januari 2012 - Ron Smeets

Sony Xperia S uitgelekt

Het lijkt er op dat één deel van het 'grote nieuws' waarvoor Sony Ericsson enkele dagen geleden wat teaser foto's via facebook de wereld in stuurde te maken heeft met de Sony Xperia S die, zo luidden de geruchten enkele uren voor de Sony persconferentie in Las Vegas.

Nee, niet de Sony Ericsson Xperia S, maar Sony Xperia S dus. Als dit klopt dan wordt dit de eerste smartphone van Sony zonder Ericsson en hét bewijs dat de splitsing, die overigens nog goedgekeurd moet worden door verschillende kartelwaakhonden, bijna een onvoldongen feit geworden is.

Het toestel dat bij de geruchten van deze avond getoond wordt is overigens de Sony Ericsson Nozomi (LT26i). Jawel, een toestel dat ook nog gespot werd met het 'vertrouwde' Sony Ericsson logo. Letwel, er is nog niets bevestigd, maar het feit dat deze laatste berichten enkele uren voor de Sony persconferentie in Las Vegas (op de CES) opduiken, maken het wel een stuk geloofwaardiger. De Sony Xperia S zou nog dit kwartaal (Q1 2012) in de winkels liggen. Standaard wordt hij voorzien van Android 2.3 (Gingerbread maar de Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) upgrade volgt in Q2. Enfin, over een paar uurtjes weten we het zeker.

De specs van de Sony Xperia S die nu genoemd worden:
- 4.3 inch (1280 x 720 pixel, 342ppi) Reality display met Bravia engine
- 1.5 GHz dual core processor
- 32 GB intern geheugen
- 12 megapixel Exmor R camera met full HD (1080p) video opname functie
- 1.3 megapixel front cam met 720p HD video opname functie
- Playstation Certified
- Android 2.3 (Gingerbread) 
- HDMI aansluiting
- NFC
- 144 gram
- 128 x 64 x 10.6mm (h x b x d)
- 1750 mAh accu

De foto:
Sony-Xperia-S

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.