Toestellen
01 maart 2012 - Marc Wielaert

Sony Xperia S foto's van het MWC. UPDATE: originele formaten

Een dag na kilometers rondwandelen op en rond de beurs realiseer me dat ik niet één foto gemaakt heb met m'n "normale" camera, maar alles fotografeerde met de onlangs gepresenteerde Sony Xperia S, waarvan ik een testexemplaar mee had. Om een indruk te geven van de foto's die het toestel maakt vind je hier een royale greep uit wat ik zowel binnen als buiten op het beursterrein vastlegde.

Inleiding en liggende foto's

De foto's zijn gemaakt in het ideale strijklicht van de namiddagzon, maar ook in het zeer onpraktisch felle tegenlicht van dat natuurverschijnsel waar we deze keer in Barcelona gelukkig nogal wat van konden zien. Een aantal foto's is binnen gemaakt onder "normale" lichtomstandigheden, andere weer in eigenlijk wat te donkere situaties, maar daar zou de Xperia S juist goed raad mee moeten weten. De flits is er niet één keer aan te pas gekomen. 

Omdat ik het liefst fotografeer in "breedbeeld" heb ik niet voor de allerhoogste resolutie van 12MP (4:3) gekozen, maar voor de beeldverhouding van 16:9 waarvoor je 9MP moet kiezen. Met deze hoeveelheid is de Sony Xperia S de eerste smartphone op het Android platform die de Nokia N8 serieus uitdaagt. Tal van (privé) foto's heb ik voor een vergelijking met beide camera's gemaakt, maar die hou je nog van me tegoed.

Voor een eerste indruk van wat je met de Xperia S voor resultaat kunt verwachten, zie hieronder. Later hoop ik de foto's nog te linken naar een site waar ze in volledig formaat staan, want in de verkleiningen hieronder gaat natuurlijk enorm veel verloren. Op de volgende pagina vind je al wat meer details in enkele "staande foto's" 

Update: ik heb de foto's nu op mijn smartphone-review.nl server gezet omdat ik dit artikel daar later zal herplaatsen. De kleine foto's zijn met een script bewerkt (verkleind en gewatermerkt), dus de originele formaten heb ik niet met het MobileCowboys-watermerk. Daarom heb ik mijn eigen watermerk aan de originele formaten toegevoegd. Zoals ik vaker doe zal ook dit artikel later op m'n "verzamelsite" te vinden zijn - de foto's gingen het bericht dus vast vooruit. 

1. Het paleis dat dit jaar voor het laatst minzaam neerkijkt op het MWC

2. De Finse vlag torent boven de beurs uit.

3. Blik over het MWC en nog een flink stuk Barcelona

4. De achterkant van het paleis in het strijklicht van de avondzon

5. De toren bij Palau Sant Jordi houdt moeiteloos de zon op afstand.

6. De pers verdringt zich voor de Sony Xperia P

7. Een Mototabletwand

8. Blik op de beurs voor de Samsung stand

9. Onderkant van een toestel dat wel heel erg lijkt op de witte Samsung Galaxy S II

10. De entree van Hal 7, de App Planet, waarin ook Nokia te vinden was.

11. Het gebogen scherm zet bij Samsung nu ook ná de Nexus reeks door in de nieuwe Galaxy S Plus

12. De witte versie van de Samsung Tablet Note 10.1

13. Het Huawei smartphone sprookjespaard met de zon in de vleugels

14. De tegen diefstal beveiligde Xperia P 

Extra: enkele staande foto's

Als gezegd: in de verkleiningen gaan veel details verloren - ze zijn niet voor niets ongeveer tien keer kleiner dan het origineel. Daarom hier nu ook nog een aantal staande foto's - weliswaar ook veel kleiner, maar door de andere manier van afbeelden alweer wat gedetailleerder. Voor het gemak nu met boventiteling...

1. De Huawei quadcore Android van dichtbij.

2. Het Huawei smartphone sprookjespaard voor het over de fotograaf springt.

3. Nog eens de Xperia P, nu van dichtbij - let op de spiegeling

4. De Lumia 800 wit met Maps in 3D close

5. Had iemand een taxi gebeld?

6. Mobile Sheriff Ron Smeets, vlak voor de Sony persconferentie

7. Zelden in beeld, maar nu in het donker achterin de zaal van die Sony persconferentie, onze onvolprezen cameraman Jöran Maaswinkel

8. Schrijver dezes, in de zwarte (!) spiegelwand op een schuine pilaar op de beurs. Met een witte Xperia S. Dat dan weer wel.

Over de auteur: Marc Wielaert