Nieuws
19 december 2012 - Ron Smeets

Sony Xperia Jelly Bean updateschema, en toestellen, bekend

Sony heeft, zoals beloofd, weer een update gegeven over het Android Jelly Bean update schema voor de Xperia toestellen. Op haar blog laat de fabrikant weten welke toestellen binnenkort de upgrade gaan ontvangen en welke buiten de boot vallen.

De Xperia T, Xperia TX en de Xperia V zullen als eerste aan de beurt zijn. Volgens Sony zal de Jelly Bean uitrol voor deze toestellen in februari en maart (2013) van start gaan. Dat is op zich bijzonder omdat Sony Mobile in Nederland vorige week nog meldde dat de Xperia V in januari al bij ons in de winkels gaat verschijnen, met Jelly Bean. Dat werd eerder door de fabrikant ook al gemeld. Het review exemplaar dat ik momenteel heb heeft overigens nog Androd 4.0.4 (ICS).

Na de drie eerder genoemde toestellen zullen de Xperia P, Xperia J en Xperia go aan de beurt zijn. Die gaan de Jelly Bean update vanaf eind maart ontvangen. In de weken daarna (april / mei dus) zullen de Xperia S, Xperia SL, Xperia ion en de Xperia acro S van Jelly Bean voorzien worden.

Eigenaren van een Xperia U, Xperia miro, Xperia tipo en Xperia sola vallen helaas buiten de boot. Sony heeft besloten dat de huidige, Android 4.0, versie van het Google OS voor die toestellen gehandhaaft blijft. Natuurlijk geldt voor alle updates en tijdschema's dat dit per land kan verschillen en onder andere afhankelijk is van de accepatie bij providers.

Bron: Sony

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.