Toestellen
28 augustus 2014 - Ron Smeets

Sony Xperia IFA teaser; 3 toestellen op komst

Sony heeft in aanloop naar de presentatie volgende week in Berlijn een korte teaser video voor de nieuwe Xperia Z3 en twee andere toestellen, mogelijk de Xperia Z3 Tablet Compact en de Xperia Z3 Compact. Bijna op het eind van de video worden enkele frames (screensot hieronder) getoond waarin de silhouetten van drie toestellen te zien zijn.

Los van beelden met veel actie en water worden ook twee krachttermen gehoord: 'powerful' en 'keeps going'. Duidend op een snellere processoren en krachtigere accu's? Misschien wel. 

De toestellen zijn in de video van Sony dus niet in detail te zien, maar de Xperia Z3 is de afgelopen weken al zo vaak gelekt dat de fabrikant daar ook niet veel nieuws meer over hoeft te 'teasen'. Aan het eind van het filmpje verschijnen wel nog wat getallen en vlak daarvoor zoals gezegd heel even een silhouet van drie toestellen. Aan de afmetingen te zien zijn dat waarschijnlijk de drie bovengenoemde Xperia's.

Of de getallen verder nog een betekenis hebben? 07:MM zou natuurlijk kunnen duiden op de dikte van de Xperia Z3. En 8 c zou een aanwijzing kunnen zijn voor de schermgrootte van de Xperia Z3 Tablet Compact, maar het kan allemaal ook toeval zijn. Opvallend is wel dat er drie combinaties van cijfers en letters in beeld verschijnen voordat de lanceerdatum verschijnt. Dat komt dan weer overeen met het 'optellen tot 3' in het begin van de video en de drie contouren van toestellen. Hieronder de video en screenshots van de getallen (en letters) die in beeld komen voordat die uiteindelijk in de lanceerdatum veranderen.

Xperia-Teaser-numbers-a Xperia-Teaser-Numbers-b1 Xperia-Teaser-Numbers-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.