Toestellen
18 mei 2012 - Ron Smeets

Sony Xperia GX op komst?

De Sony Xperia GX werd onlangs in Japan gepresenteerd. Het toestel komt daar deze zomer uit, exclusief voor NTT DoCoMo.

Deze week is echter een demovideo (zie hieronder) opgedoken van de Xperia GX met een internationale (engelstalige) Android versie en UI. Dat heeft het vermoeden doen groeien dat Sony de Xperia GX wellicht ook buiten Japan gaat verkopen.

Helaas voor ons hier in Nederland en België lijkt de kans echter klein dat ook wij de Xperia GX in de winkels zullen gaan zien. Het toestel, qua design veel weg heeft van een vierkantere versie van de Xperia Arc (S), is namelijk een 4G (LTE) smartphone. En die netwerken zijn in Nederland voorlopig nog niet breed beschikbaar.

De providers die al over 4G frequenties beschikken hebben weliswaar al 4G netwerken uitgerold, maar de dekking daarvan beperkt zich nog tot enkele (grote) steden in de Randstad. De enige reden dat de providers 4G al (beperkt) aanbieden is de verplichting dat de gekochte 4G licenties voor medio mei 2012 (nu dus) ook daadwerkelijk omgezet werden in dito dienstverlening.

Hoe dan ook, de Xperia GX ziet er niet slecht uit met zijn 'Arc' design, 4.6 inch scherm, Android ICS (4.0.4) OS en 4G support. De video:

Bron: Sony Mobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.