Geruchten
20 juli 2012 - Redactie MobileCowboys

Sony Xperia GX gespot bij het FCC: concurrentie?

Het is lastig om deze dagen gek te zijn op Sony. Niet zo verwonderlijk als je weet dat Sony ooit gezien werd als één van de beste gadgetsmakers ter wereld en dat ze nu één van de mindere partijen zijn geworden door upcoming bedrijven als Apple. Hoewel de Xperia-lijn zeker niet verkeerd is, kan het nooit opboksen tegen toptoestellen als de HTC One X en de Samsung Galaxy S3. Met al deze weetjes is het misschien wel eens tijd geworden dat de Japanse gigant zich weer gaat richten op de high-end markt en wat meer keuze kan bieden aan de consumenten. 

Het is nog redelijk onbekend wat de Xperia GX zal inhouden, aangezien 'ie nog in het laboratorium van het FCC ligt. Het toestel lijkt eerder op een Japanse versie van de Xperia Ion: als dit het geval is, heeft het nu al geen zin meer om 'm op de markt te brengen aangezien de Xperia Ion niet het toestel is dat de concurrentie met twee vingers in de neus kan verslaan. Het zou echter niet de eerste keer zijn dat het een toestel wordt dat niet gelanceerd zal worden in Noord-Amerika en Europa.

Volgens Engadget zou het toestel wel redelijke specificaties moeten hebben. Er wordt gesproken over een 4.6-inch 720p scherm, pentaband 3G/HSPA, 13 megapixel camera aan de achterkant, dual-core processor, 16GB ingebouwd geheugen en Android's Ice Cream Sandwich. Afgezien van de camera zijn de specificaties wel achterhaald door de aanwezigheid van quad-core telefoons als de HTC One X en de Samsung Galaxy S3. Wij zijn benieuwd...

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl