Geruchten
24 oktober 2012 - Ron Smeets

Sony Xperia E (Dual) duikt op in Indonesië

Enige tijd geleden schreef ik al eens dat Sony er goed aan zou doen ook wat Xperia toestellen met klinkers op de markt te brengen zodat ze wellicht gebruikt kunnen worden voor een spelletje scrabble ;-). Na de S, P, J, T, V en U lijkt dat nu te gebeuren.

In Indonesië zijn namelijk de eerste specs (zonder afbeelding) van de Sony Xperia E Dual opgedoken bij POSTEL, de organisate waar fabrikanten nieuwe toestellen ter certificatie (en goedkeuring) voor verkoop in Indonesië moeten aanbieden.

De Sony Xperia E Dual (typenummer C1605) zou een relatief goedkope smartphone worden met specs als een 1 GHz dual core Snapdragon S1 processor, een HVGA (320 x 480) display, dual SIM support en Android 4.0.4 (ICS). Meer specs meldt de Japanse bron niet. Wel wordt nog de mogelijkheid genoemd dat er ook een single sim versie van de Xperia E gemaakt wordt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.