Nieuws
18 oktober 2012 - Ron Smeets

Sony wil 50 miljoen smartphones verkopen in 2013

Sony heeft de ambitie uitgesproken op in 2013 minimaal 50 miljoen (Xperia) smartphones aan de man en vrouw te brengen. Sommige concurrenten lachen om zulke cijfers, maar voor Sony zou het een groei van zo'n 50% betekenen, vergeleken met dit jaar.

Bovendien zou Sony dan meteen ook weer in de Top 5 van smartphone merken staan (nu de 7e plek). Met deze verkoopaantallen is (op dit moment) de Top 3 is zelfs mogelijk, maar merken als Huawei en ZTE hebben ook grote plannen voor hun smartphone verkopen in 2013 ;-)

Zoals met alle voorspellingen, van fabrikanten of analisten, zal de toekomst moeten uitwijzen of Sony haar ambities waar heeft kunnen maken. Met toestellen als de Xperia S en Xperia T heeft Sony zeker geen slechte smartphones in de winkels liggen, maar als de geruchten over de 5 inch Odin met quad core processor, 2GB RAM en dergelijke kloppen, dan zou dat zeker kunnen helpen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.