Wearables
01 december 2014 - Ron Smeets

Sony werkte al aan een slim e-paper horloge De FES Watch werd ontwikkeld door vijf Sony ontwikkelaars

Vorige week werd bekend dat Sony zou werken aan een smartwatch waarbij ook het polsbandje van e-paper gemaakt zou zijn. Welnu, het blijkt dus dat Sony een dergelijk slim horloge al gemaakt heeft. De FES Watch is namelijk ontworpen door een team van vijf Sony medewerkers. De naam Sony werd daarbij tot nu toe opzettelijk niet genoemd omdat de fabrikant wilde weten of er interesse zou zijn, ook van investeerders, voor een dergelijk product. Inmiddels hebben de mannen al zo'n 24.000 Euro opgehaald bij 150 enthousiaste investeerders. Hieronder staat een demo video's van het slimme e-paper horloge van Fashion Enhancements.

Overigens beperken de ontwikkelaars zich niet tot het gebruik van e-paper in een horloge. De tweede video toont een concept voor een e-strik (das). Daarmee maakt het vervolgens niet meer uit of je naar een black-, white-, red- of welke kleur dan ook 'tie' party gaat. One tie to rule them all... of zoiets :)

http://youtu.be/omvve2pVPH0http://youtu.be/zXfzrN0j9Do

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.