Geruchten
30 december 2015 - Ron Smeets

Sony werkt aan vier of vijf Xperia Z6 toestellen Als we de geruchten mogen geloven dan wordt de Xperia familie verder uitgebreid

Dat Sony in 2016 de Xperia Z6 'familie' gaat onthullen lijkt een kwestie van tijd. Met het relatieve succes van de diverse voorgangers, en de Xperia Z5 serie in het bijzonder, ligt het niet in de lijn van de verwachting dat de Japanse fabrikant volgend jaar haar strategie gaat veranderen. De eerste geruchten deden vermoeden dat Sony in 2016 met maar liefst vijf verschillende modellen op de proppen gaat komen. Naast de 'standaard', 5.2 inch, Xperia Z6 zou namelijk ook gewerkt worden aan een Mini, een Compact, een Plus en een Ultra versie. Die zouden respectievelijk voorzien worden van een 4 inch, 4.6 inch, 5.8 inch en een 6.4 inch scherm.

Andere geruchten, afkomstig van een gelekte T-Mobile roadmap, maken echter melding van 'slechts' vier nieuwe Xperia Z6 modellen. De Mini stond daar niet tussen. Het derde gerucht, dat vandaag in China opdook, maakt weer melding van de komst van een Xperia Z6 Lite. Die zou uitgerust worden met een 5 inch scherm en een Snapdragon 652 processor van Qualcomm. Dat zou dus kunnen betekenen dat de Compact groter wordt of dat er toch nog een vijfde toestel, tussen de Compact en de 'Standaard Z6', verschijnt.

Enfin, het zijn natuurlijk nog allemaal onbevestigde geruchten waarvan alleen Sony weet of ze al dan niet in de buurt van de waarheid komen. Afwachten dus maar.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.