Geruchten
22 juli 2015 - Ron Smeets

Sony werkt aan twee high end smartphones; de S60 en S70 Duits gerucht claimt dat de Xperia merknaam gaat verdwijnen en de S70 erg duur wordt

Toen Sony in Barcelona geen opvolger van de Xperia Z3 onthulde was dat volgens velen, en zeker wat mij betreft, een prima beslissing. Enkele weken later kwam de Xperia Z4 er alsnog; in Japan. In de rest van de wereld werd dat toestel als Xperia Z3+ op de markt gebracht. De kans dat Sony Mobile rondom de IFA wel een nieuw vlaggenschip smartphone gaat presenteren lijkt groter dan 99%.

Gisteren doken Duitse geruchten op dat de Japanse fabrikant mogelijk zelfs twee nieuwe vlaggenschepen in Berlijn gaat onthullen. De twee toestellen staan nu alleen nog bekend met hun typenummer; de S60 en S70, maar volgens de Duitse bron zouden dat de eerste toestellen van een nieuwe familie worden. Geen Xperia Z5 modellen dus. Sterker nog, er wordt zelfs beweerd dat Xperia als naam voor smartphones helemaal gaat verdwijnen.

Over de specs van de S60 en S70 wordt nog niet veel gezegd, maar de bron van dit gerucht claimt wel al te weten dat de prijskaartjes van de twee toestellen, in een 32GB variant, respectievelijk tussen de 650 en 700 euro (S60) en 780 en 840 euro (S70). Verder worden ook de verschillende kleurvarianten genoemd. Zo zou de Sony S60 in zwart, wit, geel en 'koralla' (roodachtig oranje, of zalmkleur) beschikbaar komen en de S70 in zwart, wit, groen en goud. Meer is op dit moment niet bekend van deze toestellen en afbeeldingen zijn er ook nog niet.

Sony geeft uiteraard nog geen enkel commentaar op dit gerucht. We zullen dus moeten afwachten tot begin september als de Sony persconferentie gehouden wordt. Of er moet eerder nog iets uitlekken. De Japanse fabrikant staat nu niet bepaald bekend als een van de merken die er in slagen om nieuwe toestellen tot de onthulling ook echt geheim te houden. Enfin, we zullen het wel zien.

Bron (Duits)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.