Nieuws
16 juni 2015 - Ron Smeets

Sony werkt aan een update om de Xperia Z3+ af te laten koelen Mijn testexemplaar wordt onder bepaalde omstandigheden ook te warm

Toen ik enkele weken geleden voor het eerst even de Sony Xperia Z3+ kon uitproberen viel mij nog op dat het toestel tijdens het filmen in 4K minder warm werd dan zijn broer, de Xperia Z3. Ik concludeerde toen, zij het met een flinke slag om de arm dat meer en intensievere tests nodig waren, voorzichtig dat het leek alsof de Z3+ geen problemen zou ondervinden met de Snapdragon 810 processor. Die staat immers al vanaf dag één bekend als een type dat snel oververhit raakt ;)

Welnu, inmiddels heb ik de Xperia Z3+ een dag of vijf in huis en moet ik die voorzichtige conclusie van enkele weken geleden helaas intrekken. Hieronder staan enkele screenshots die dat aantonen. Na een iets meer dan vijf minuten in 4K gefilmd te hebben verscheen de melding dat de app afgesloten werd om het toestel te laten afkoelen.

De afgelopen dagen zijn ook online diverse berichten opgedoken dat de Xperia Z3+ toch last heeft van oververhitting. Die blijken dus niet uit de lucht gegrepen te zijn, zo kan ik nu bevestigen.

Sony heeft het probleem al erkend en zegt te werken aan een update van de firmware om het probleem te verhelpen. Gisteravond dook informatie op over een nieuwe firmware voor de Z3+ en Z4 Tablet, versie 28.0.A.7.24. Of dat de software is die de oververhitting gaat oplossen is niet bekend, maar die kans is zeker aanwezig. De uitrol is in ieder geval nog niet gestart, zo bleek toen ik controleerde op beschikbare updates.

Via