Nieuws
28 augustus 2008 - Ron Smeets

Sony wellicht verder zonder Ericsson

Het rommelt al een paar maanden bij Sony Ericsson. Tegenvallende kwartaalcijfers, mogelijk (gedwongen) ontslagen, geruchten over gecancelde toestellen en nu dus een CEO van Sony die in een interview met de Duitse krant Die Welt zinspeelt op een mogelijke breuk met partner Ericsson.

Howard Stinger liet in het interview niet echt veel ruimte voor speculatie. Op de vraag of Sony, naar aanleiding van de tegenvallende resultaten, van plan is de joint venture met Ericsson te beëindigen zei hij: "Het was zeker een moeilijk jaar maar het uitkopen van een partner is nooit eenvoudig."

Op de vervolgvraag of Sony Ericsson over drie jaar nog zal bestaan antwoordde Stringer: "We moeten weer net zo samenwerken als twee jaar geleden of de joint venture zal zelf een oplossing moeten zoeken".

Een diplomatisch antwoord, dat gaf Stringer zelf ook toe, maar wel een duidelijk signaal dat het goed mis is tussen Sony en Ericsson.

Het complete interview, in het Duits, kun je hier nalezen.winstGerelateerde links:
Winst Sony Ericsson keldert, 2000 banen op de tocht
Winstwaarschuwing van Sony Ericsson
Sony Ericsson: 31% meer toestellen, 10% minder winst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.