Nieuws
28 augustus 2008 - Ron Smeets

Sony: 'Voortbestaan Sony Ericsson niet in gevaar'

Naar aanleiding van enkele pikante uitspraken van Howard Stringer in een interview met de Duitse krant Die Welt is de afgelopen twee dagen de discussie aangewakkerd dat Sony wellicht zou overwegen de joint venture met Ericsson de nek om te draaien. Zie ook mijn artikel van eerder vandaag.

In een kort maar krachtige reactie heeft Sony President Ryoji Chubachi vandaag tijdens de opening van een fabriek in Singapore deze uitspraken stellig naar het land van de fabelen verwezen. "We will continue to work on the Sony Ericsson joint venture" was zijn commentaar op vragen van aanwezige journalisten of Sony inderdaad overweegt om haar aandeel in Sony Ericsson te verkopen.

De uitspraken van Stringer lijken dus een storm in een glas water veroorzaakt te hebben maar je kunt natuurlijk ook concluderen dat waar rook is waarschijnlijk ook wel een vuurtje (aan het ontstaan) zal zijn. De tijd zal het leren, maar vooralsnog hoeven de Sony Ericsson kopers dus nog niet te vrezen voor uitstel of afstel van de release van toestellen als de C905 en X1 ;-)Gerelateerde links:
Winstwaarschuwing van Sony Ericsson
Sony wellicht verder zonder Ericsson
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.