Nieuws
01 november 2012 - Ron Smeets

Sony verkoopt 8.8 miljoen smartphones in Q3 2012

Sony heeft vandaag de kwartaalcijfers over Q3 2012 (fiscaal gezien Q2 omdat Sony de Amerikaanse 'agenda' voor fiscale jaren hanteert) gepresenteerd. Daaruit blijkt dat de fabrikant in de drie maanden van juni tot en met september 8.8 miljoen smartphones verkocht heeft.

Dat is een stijging van 1.4 miljoen toestellen vergeleken met een kwartaal eerder, maar nog niet voldoende om weer winst te maken.

Over het derde kwartaal leed de Mobiele divisie van de fabrikant een verlies van 23.1 miljard Yen (ca 223 miljoen Euro) op een totaalomzet van 300.4 miljard Yen (2.9 miljard Euro). Opvallend omdat die omzet het vorige kwartaal nog uit kwam op minder dan de helft (141.7 miljard Yen / 1.37 miljard Euro). Het verlis bleef toen beperkt tot 6.1 miljard Yen (59 miljoen Euro).

Bron: Sony (PDF)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.