Geruchten
14 mei 2006 - Ron Smeets

Sony Vaio UMPC gespot

De Vaio lijn van Sony staat niet bepaals bekend om z'n betaalbare prijzen, dus de mededeling dat Sony met een Vaio UMPC op de markt gaat komen is geen goed nieuws voor de bedenkers van het UMPC concept en het beoogde '500 dollar' prijskaartje.

In hoeverre de geruchten van Mobility Today al dan niet uit de duim gezogen zijn weten we niet, maar de foto's en specs zien er bijzonder goed uit.

Volgens de bron wordt de Vaio UMPC, of Sony UX ultra-portable PC, uitgevoerd met een uitschuifbaar toetstenbord, WiFi, twee camera's, Bluetooth, biometrische sensor en Windows XP Pro in plaats van de 'Tablet' editie. Verder zijn op de foto's helemaal beneden ook nog enkele USB aansluitingen, een Memory Stick Duo slot en een ethernet poort te zienGerelateerde links:
Samsung Q1 goedkoper dan verwacht
Een positieve UMPC review
UMPC prototype laat nog genoeg te wensen over
Nokia 770 beter dan de Samsung Q1
Andere 'UMPCs' completer en goedkoper
Sony roept Vaio's terug
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.