Nieuws
16 mei 2006 - Ron Smeets

Sony 'UMPC' officieel aangekondigd

Gisteren was het nog een gerucht dat de afgelopen dagen rondging als een lopend vuurtje. Waarschijnlijk dat Sony mede daardoor heeft besloten om de UMPC-achtige Vaio nu maar alvast officieel aan te kondigen.

Wat ze bij Sony in ieder geval dwars zit is de UMPC benaming die het apparaat op diverse blogs en forums meegekregen heeft. Volgens Sony zelf is het namelijk een 'full-size computer performance in a pocket-sized package'.

Toch ligt de prijs redelijk in de buurt van de UMPC's die tot nu toe op de markt gekomen zijn. Sterker nog, met een verwachte winkelprijs van 1800 dollar lijkt ie zelfs duurder te zijn.

Maar, zo zeggen ze, dan krijg je wel een extreem complete pocket pc met alle functies en mogelijkheden die een laptop (van 1000 Euro) ook heeft. . .

Pocket-size klopt op zich aardig aangezien het scherm met 4.5inch ruim 30% kleiner is dan dat van andere. . . sorry, de echte UMPC's.Gerelateerde links:
Sony Vaio UMPC gespot
Nokia 770 beter dan de Samsung Q1
Samsung Q1 goedkoper dan verwacht
Samsung claimt eerste 'Origami' device
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.